-259 /// Vacillálás a tetőfokon
2014. szeptember 29. írta: AggiCo

-259 /// Vacillálás a tetőfokon

mistake.jpgNos, a bankjaimban (nevezetesen 3 bankszámla esetében) megkértem, hogy a bankszámla kivonatokat B. címére postázzák. Ha novemberben hazajövök, visszaíratom az itthoni címeket. Állítólag a bankszámla nyitásnál így és ez alapján elfogadják, mint állandó lakcím B. címe legyen megadva. A tény úgyis az, hogy tavasszal, nyár elején először hozzá költözöm ki, neki fizetek inkább 1-2 hónapig albérleti díjat, van annyi szobája, hogy egyet igénybe vehessek.

Az NI számmal még vacillálok, hogy kiváltsam-e most novemberben egyáltalán, vagy ráérek vele nyár elején, amikor kimegyek. Mondjuk a vállalkozást létre kellene hozni, ahhoz viszont szükség lesz NI számra. De az az igazság, hogy azon is agyalok, hogy kell-e nekem már most novemberben a self-employ regisztráció, vagy sem. Ha lesz telefonom (két héten belül küld egyet B.), ha lesz bankszámlám, csinálok angol nyelvű weboldalt és mail címet, akkor már üzleti leveleket, telefonokat, marketinget nyugodtan bonyolíthatok. 3 hónap alatt kiderül, hogy megmozdul-e valami, és 3 hónapom van arra, hogy bejelentsem. Ergo, ha novemberben a bankszámlát sikerülne létrehozni, akkor december-január-februárban mozgolódhatnék, és ha elkezd működni, hát kimegyek B-hez januárban a self-empoyment regisztrációt és NI numbert hozzá. És Angliában ez így legális.

A bejegyzés trackback címe:

https://igytervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr296740919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása