Tudod, milyen a mi csapdánk?
2015. május 04. írta: AggiCo

Tudod, milyen a mi csapdánk?

tolvaj.jpgNem volt hol lakni. Először a szülőknél húztuk meg magunkat, de nagyon vágytunk egy önálló otthonra. Ekkor örököltem ötmillió forintot. Ez adta meg nekünk a saját otthon illúzióját.

A pénz persze nem volt elég lakásra, tudtuk, hogy csak hitellel együtt, és csak egy vidéki panel jöhet szóba. Nem, nem akartunk egy felújítandó, pici házat, hogy majd egyszer... nem vagyunk gyakorlati emberek, tehát két kezünkkel nem tudtuk volna még kifesteni sem. A jó kereset sem talált meg minket, így arra sem tudtunk alapozni.

Azt szerettük volna, hogy ha már nagyvárosra vagy kertre nem futja, legalább a lakótér legyen elég tágas (gyerekszoba, hálószoba, nappali), és legyen berendezett, hogy jó legyen ott élni és gyereket nevelni. Hogy jó legyen oda hazaérni.

Találtunk egy kisvárosi panelt, szépen felújítva. Két és fél szoba, a parketta csiszoláson és a festésen kívül szinte nem is volt dolgunk. (Jó, később kicseréltük a nyílászárókat, de ennek ellenére jó kis lakás ez.) Az ára is szép volt, 10,3 MFt.

Mivel bútoraink sem voltak, viszont volt egy hároméves gyerekünk, úgy döntöttünk, az örökölt pénz egy részét bútorra költjük, és inkább kicsivel több hitelt veszünk fel. Rengeteg utánajárás, számolgatás és gondolkodás után svájci frank hitelt vettünk fel. 

Szóval, felvettünk 7,3 MFt értékű frank hitelt. Az elmúlt 7 évben visszafizettünk belőle 8 milliót. (Nem érdemes számolgatni: a befizetett 8 milla úgy jön ki, hogy egyszer ismét pénzhez jutottunk, és előtörlesztettünk 3,9 milliót.) És tartozunk még.... (hagyok időt a számolásra....5....4....3....2....1....), tartozunk még 8 milllió forinttal.

Margit?! Noooormális?! Mi ez, ha nem uzsora?!

Az. Persze, hogy az.

Viszont, ha nem így döntünk, lakhatnánk albérletbe is. Nagyjából hasonló (vagy több lenne) az albérlet díja, mint amit havonta a banknak fizetünk. (most ez az összeg 55.000 Ft, de volt már 80 ezer is....). Az albérletben az ablakon dobálnám ki a pénzt, most hiszem, hogy a gyerek zsebébe kerül majd egyszer - a lakás megöröklésével. Remélem, előbb fizetjük ki, mintsem öröklésre kerülne a sor, már csak hogy ne adósságot örököljön szegény kölyök.

A bejegyzés trackback címe:

https://igytervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr417430080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása