-415 /// Inspiratív és lelombozó beszélgetések /// 2014. április 25.
2014. április 25. írta: AggiCo

-415 /// Inspiratív és lelombozó beszélgetések /// 2014. április 25.

Tegnapelőtt egy kint élő baráttal nagyon inspiratív beszélgtetést folytattunk.

Miközben minden tettemnek a futó ügyeim lezárását (még ezt beadni, még azzal elszámolni, még 2 kampányt lenyomni) szeretém, úgy van hozzá egyre kevesebb kedvem.

Tegnapelőtt 3-4 órán keresztül beszélgettünk a kinti barátommal skypon. Arról, hogy igenis, kint könnyebb az élet. (Magyarországon tanult, 20 éve egy időben voltunk kint, ő még kint élt egészen 8 évvel ezelőttig. Akkor hazajött, majd tavaly visszament. Igen, gyerekkel. Igen egyedülállóként.) És egyértelműen mondta, hogy könnyebb kint a megélhetés. 

A leginkább az iskolákról beszélgettünk. Hogy fontos a jó iskola (naná, persze). Ajánlott 2-3 iskolát, amik jók, hogy annak környékén érdemes akár lakást, akár munkát keresni. És micsoda különbségek! Kisebb településen 500 Ł-ért már 2-3 hálószobás házat lehet bérelni, míg nagyobb városban 2-3 hálószobás lakást 1200 -1500 Ł-ért. És naná, hogy az ajánlott jó iskolák vidéken vannak.

Továbbra is a cél, hogy összefoglaljam, milyen és hány lábon kellene elindulni. De nem merek belevágni, bár tele a fejem ötletekkel, mert csak hátráltatna most abban, hogy futó ügyeimet befejezzem.

Ezzel szemben elkezdtem a gondolatot adagolni a férjnek. 

Nincs elragadtatva. Megértem, ott a boltja, az az ő kis bébije. 20 éve nevelgeti. Igaz, hogy még ő egymaga sem tudna megélni belőle, az állam olyan szinten zúzza szét az adóival a vállalkozókat...

A másik érve, hogy gyökértelen lesz a gyerek. Hogy nem tanul magyar történelmet.

Hát szerintem ez nagyon nem így van. Itthon elvégzi az általános iskola 4 osztályát. Már most kitűnően olvas, végtelen választékossággal beszél,remekül ír, jól számol. Lehet, hogy odakinn nem a magyar történelmet és hagyományokat tanulná, ellenben egy nyugodt, kialakult oktatási rendszerben tanulhatna olyan tanároktól, akik nem azért lettek tanárok, mert nem vették fel őket máshova... ugye. Akik nincsenek a portfolióval, meg a tankönyv botránnyal, meg a fizetéssel agyon nyomorítva.

És ugye a légkör meghatározza a személyiséget. És én azt gondolom, hogy ez sokkal fontosabb a magyar történelemnél (ami egyébként simán követhető, tanulható odakint is.)

Szerinted?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igytervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr1006084475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása