-400 /// Autó, jogosítvány /// 2014. május 10.
2014. május 10. írta: AggiCo

-400 /// Autó, jogosítvány /// 2014. május 10.

Angilában magyar jogosítvánnyal a jogosítvány lejártáig vezethetsz. Ha magyar autód van, és kiviszed, azt 6 hónapig használahtod kint, utána (ha életvitelszerűen élsz kint), akkor regisztráltatni és üzembe kell helyezni a járművet Angliában, valamint itt kell rá biztosítást kötni, és utána adót fizetni (road tax, olyan mint nálunk a gépjárműadó). Ez jó bonyolult, de a neten utána lehet nézni a módjának.

Angliában viszonylag olcsón lehet autót vásárolni.Elvileg át lehet vinni Magyarországról a bónusz éveket a biztosításhoz, ezzel jelentősen csökkenhetnek a biztosítás díjak.

Az angliai jogosítvány kiváltása sok esetben hasznos és viszonylag egyszerű. Bár vannak ügynökségek, akik akár 50 fontot is elkérnek az ügyintézésért, szerintem ha beszélsz angolul, akkor rém egyszerű a dolog.

 

♦ Ki kell töltened egy ún.D1 nyomtatványt, amit ide kattintva rendelhetsz meg!
♦ El kell küldened az útleveledet. Ezt csak akkor tedd meg ha nem lesz rá szükséged legalább egy hónapig, mert kb. 2-3 héten belül fogják visszaküldeni. Biztonsági okokból az útlevelet és az új jogosítványt külön levélben kapod majd vissza.
♦ Be kell szolgáltatnod a magyar jogosítványodat.
♦ Küldened kell továbbá egy színes igazolványképet.
♦ Továbbá át kell utalnod a regisztrációs díjat ami 50 angol fontba fog kerülni.
♦ Valamint egy saját címedre megcímzett és felbélyegzett válaszborítékot.

A cím ahová a felsoroltakat el kell küldened: DVLA, Swansea, SA99 1BT

Ha igazán biztos akarsz benne lenni hogy a jogosítvány csere-bere hiba nélkül fog lezajlani, a legjobban teszed ha keresel egy arra alkalmas postahivatalt (Post Office), és leellenőrizteted a kis csomagot mielőtt elküldöd.

Ez 4 fontodba fog kerülni, de megéri mert a hivatalnok átnézi a papírokat, ellenőrzi hogy minden pontosan szépen ki van töltve, a szükséges okmányok csatolva vannak, és segít a pénz biztonságos átutalásában is. Ily módon nem keveredik el semmi, nem dobják vissza kérelmedet, mert valami hiányzik, stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://igytervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr596132846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása