-403 /// Munkák /// 2014. május 7.
2014. május 07. írta: AggiCo

-403 /// Munkák /// 2014. május 7.

Nos, az első számításaim szerint a havi 3000 Font lenne a célérték, ez évi 36.000 Font. Ebből ha szűken is, de biztonságosan megélnénk anélkül, hogy fel kellene számolni a magyar lakást.

Hogyan lehet ehhez a bevételhez jutni?

A) Állást vállalni

Azt olvastam, hogy nem nagyon érdekli az angolokat az itthoni papírok, inkább azt nézi, miben van tapasztalata a delikvensnek. Nos nézzük, miben van eddig tapasztalatom:

- tanítottam pár évet iskolában - ezt sem csinálni nem szeretném, se nem mennék vele semmire, mert nem beszélem csak közép szinten az angolt. Ráadásul valami tanfolyamot kellene elvégezni ahhoz, hogy aszisztens lehessek. Egy asszisztens fizetése: 60 font körül / nap, az havi 1200, vagy évi 15-18.000 font. Mivel csak én keresnék, ez nagyon kevés.

- honlapokat terveztem éveken keresztül - ebben fel tudok mutatni tapasztalati éveket, referenciát már nem tudok adni, hiszen amikor én ezt csináltam, az rég volt, azóta minden weboldal megújult, ha meg nem, hát nagyon elavulttá vált

. honlapokat programoztam - itt inkább csak a saját cuccaimat tudnám mutogatni, de azok alapján én nem biztos, hogy megbíznám magam. No, hiába, vizuális érzékem 0.

- dolgoztam reklámügynökségeknél, honlapokat tervezetem ügyfeleknek, nem tudom ezzel bármit is lehetne-e kezdni...

- profin tudok viszont az MS Officszal dolgozni. Tehát valami irodai gépeld le, csinálj egy táblázatot, rajzolj ebből grafikont, no az menne. Ebből össze is tudnék kaparni referencia munkákat.

- megtanultam az Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign grafikai programokat. Nincs benne tapasztalatom, tehát csak mint advantege tudom használni.

- lehetnék Power Point Operator / Specialist, láttam erre van egy csomó állásajánlat. 

- tudom használni a Microsoft Office Project Manager szoftverét. Ebben sincs nagy gyakorlati tapasztalatom, de legalább tutira értem.:)

- tudom használni a Microsoft Publishing programját. Ebben már vannak referenciamunkáim.

Persze szívesen vigyáznék én gyerekekre, kutyákra, nénikékre. Pakolnék árut, azaz nem büdös a munka, bármit elvállalnék a létbiztonságért cserébe.

FELADATOM:

- tipikus angol önéletrajz mintát keresni (tudom, hogy se fénykép, se születési időpontot nem szabad:)

- önéletrajzokat készíteni profilok szerint

- állásajánlatokat keresni

- állásokat megpályázni - nézzük meg, mit szólnak hozzá

B) Vállalkozni

Nézzük, miben tudnék vállalkozni, azaz mit tudnánk odakint eladni.

- Honlapokat készíteni.

- Prezentációkat gyártani, mint freelancer.

Feladat:

- mi kell ahhoz, hogy elkezdjük (ezt majd külön posztban, az NI, Bankszámla, itthon mit és hogy kell bejelenteni résznél)

- vállalkozás alapítás költségei

- vállalkozás fenntartás költségei (erről egy külön, egy vállalkozás posztban)

- elemezni és piacot kutatni az egyes vállalkozási ötleteket (kinek lehetne eladni, hol lehetne őket elérni, mennyiért lehetne eladni, mennyit kéne eladni a célérték eléréséhez

- lehet-e itthonról kezdeni, mik a kezdeti lépések, mit kell megcsinálni (pl. kétnyelvű honlap, reklámozás, stb.)

A bejegyzés trackback címe:

https://igytervezem.blog.hu/api/trackback/id/tr156135022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása